Intrebari si Raspunsuri

Intrebari si raspunsuri despre Franciza Studio 20

 

1. I: Cine este Studio 20?

R: O echipa de oameni cu pana la 15 ani experienta in videochat (incepand din anul 1999), dar si in management sau antreprenoriat general, au gandit proiectul Studio 20 ca fiind intrarea in normalitate a acestui domeniu de activitate in Romania. Amenajarile si training-ul echipei au inceput spre finalul anului 2012 si, la 1 ianuarie 2013, a fost lansat oficial studioul pilot din Bucuresti, care a validat experienta fondatorilor si mai ales faptul ca aceasta afacere poate functiona exceptional, in conditii de legalitate si organizare profesionala. Dupa numai 6 luni de la lansarea oficiala a studioului din Bucuresti, acesta avea un numar mediu de 25 de modele, o echipa de suport formata din 11 colegi si genereaza incasari lunare de peste 50.000 de euro. Dupa 2 ani, cand a fost deschis public sistemul de franciza, studioul pilot depasea 100.000 de euro incasari lunare, cu numai 10 camere de lucru.

„Secretul” reusitei Studio 20? „Excelam impreuna” este nu doar un slogan, este baza activitatii noastre de zi cu zi, a modului cum relationam si ne ajutam in echipa. Jobul de model este unul extrem de dificil, de aceea este nevoie de o echipa de suport care sa inteleaga si sa ajute modelele zi de zi, in orice situatie.

Intrucat acest proiect a fost gandit si pregatit in permanenta ca o franciza, studioul pilot va functiona ca un centru de testare si validare a ideilor tehnice si comerciale, de antrenament pentru personalul francizatilor si mai ales de suport pentru acestia.

 

2. I: Ce inseamna videochat (care sunt diferentele intre diversele tipuri de videochat)?

R: In definita Wikipedia, videochat-ul este comunicarea in timp real intre 2 sau mai multe persoane care folosesc dispozitive electronice diverse (calculator, laptop, tableta, smartphone, smart TV, etc) prin imagini video, audio si/sau text. Intr-o definitie profesionala videochat-ul ca afacere consta in asigurarea de interlocutori pentru cei care isi doresc sa poate aceste convorbiri si nu au cu cine, din diverse motive: singuratate, timiditate, timp sau distanta.

Videochat-ul profesional poate fi non-adult (discutiile sunt diverse dar nu includ si teme sexuale, nuditatea partiala sau totala este interzisa) si adult (discutiile includ teme sexuale, nuditatea este permisa si incurajata).

Studio 20 a propus o abordare originala: videochat-ul Glamour, adica acea zona dintre adult si non-adult, unde fiecare model are dreptul sa faca orice vrea, dar nu trebuie sa isi asume mai mult decat simte. Noi am mizat pe stralucire prin senzualitate si nu pe sex explicit. Si rezultatele ne confirma ca am mizat corect, este mai mult de munca in a forma un model glamour decat unul adult, dar si incasarile sunt semnificativ mai mari!

Pentru mai multe informatii despre tipurile de videochat iti recomandam acest articol.

 

3. I: Ce inseamna un studio de videochat legal? Am auzit deseori ca este o activitate ilegala.

R: Am plecat de la ideea de a face un business 100% legal intr-un domeniu asociat adeseori cu zona gri a economiei.

Ca orice activitate economica, videochat-ul este sau nu legal daca asociatii care detin un studio inteleg sa respecte sau nu legea.

La noi lucrurile sunt clare: nu acceptam nici cea mai mica incalcare a legislatiei, pentru ca noi construim pe termen lung.

Toate elementele francizei Studio 20 sunt gandite pentru a te asigura de legalitatea activitatii desfasurate:

-Veniturile sunt in totalitate declarate si inregistrate conform reglementarilor fiscale in vigoare;

-Comisioanele si bonusurile modelelor sunt total transparente si distribuite in functie de critetii clar stabilite contractual, cu plata tuturor impozitelor si contributiilor socialeprevazute de lege;

-Contractele de inchiriere sunt inregistrate si declarate ca puncte de lucru;

-Marca comerciala Studio 20 este inregistrata la nivel international;

-Personalul financiar dedicat si reguli foarte stricte de conduita iti permit sa pastrezi controlul si obliga la respectarea legii.

Evident, exista si vor exista studiouri de videochat care practica evaziunea fiscala si munca la negru. Dar asta gasim si in domeniul alimentatiei publice (cafenele, restaurante), in comertul cu amanuntul, constructii si alte activitati economice. Atunci cand vorbim insa de o franciza, atunci suntem siguri ca s-au luat toate masurile pentru respectarea cadrului legal.

 

4. I: Am gasit pe net mai multe studiouri care se promoveaza ca fiind legale. Care este diferenta fata de Studio20?

R: Te vom invita sa vezi cu ochii tai care sunt procedurile pe care le urmam. Exista si alte studiouri legale, dar din pacate proportia lor este foarte mica in Romania. Legalitatea nu este un element de promovat, este o baza obligatorie, pe care construiesti o afacere stabila. Dupa cum vei vedea, esti pe care de a te implica intr-o afacere care are o rentabilitate mare in conditii de legalitate totala. Asadar nu avem nevoie sa intram intr-o zona gri. In plus sistemul de franciza presupune ca toti partenerii din sistem sa aibe aceleasi proceduri si valori. Nu am putea implementa un sistem de franciza pentru o afacere in videochat daca nu am avea transparenta si legalitate.

 

5. I: Ce cautam la partenerii nostri francizati?

R: Este esential sa ai experienta in lucrul cu oamenii, stiind sa pastrezi limitele si regulile de conduita. Este un business in care este foarte importanta abilitatea de comunicare. La fel de importanta este experienta anterioara in organizarea si conducerea unui proiect/echipe/afaceri. Cautam parteneri seriosi, maturi, care vor sa castige bani prin munca si inteleg ca succesul si profitul sunt urmarea eforturilor si sacrificiilor unui antreprenor.

Nu ai nevoie de experienta in videochat, odata devenit francizat vei primi toate informatiile necesare, training pentru tine si echipa, proceduri si suport efectiv pe toata durata de derulare a afacerii tale.

 

6. I: Care sunt pasii in evaluarea candidaturii mele?

R: Primul pas este sa completezi formularul de pagina Afla mai mult. Te rugam sa oferi informatii reale si complete, ca sa putem raspunde pozitiv solicitarii tale.

Un consultant specializat te va contacta in maxim 72 de ore pentru o discutie preliminara, pentru a-ti putea oferi un set preliminar de informatii si pentru a-ti putea raspunde la eventualele intrebari. Vom dori sa aflam si noi mai multe lucruri despre tine.

Ulterior te vom invita la o intalnire in care sa-ti prezentam operatiunile afacerii si sistemul de franciza.

De aici putem spune ca suntem in faza de negociere a parteneriatului.

Ca orizont de timp, ai putea incepe derularea afacerii tale in mai putin de o luna de la inceperea discutiilor, daca esti pregatit pentru asta.

 

7I: Lumea are o reactie ciudata cand pomenesc de videochat. Voi fi privit ciudat de catre cunoscuti?

R: Suntem parte a unei societati in schimbare, dominata de preconceptii si invidie. Imaginea acestui domeniu de activitate, in randul publicului larg si neinformat, este una gresita. Da, unii oameni se vor uita ciudat la tine, confundand videochat-ul cu prostitutia sau cu industria porno. Si noi am trecut prin faza aceasta. Odata ce am explicat ca totul este legal si ca nu exista nici o legatura, cat de mica, intre videochat si alte industrii adult, oamenii au inteles. Sau nu, pana la urma parerile fiecaruia sunt ale lui si il privesc in intregime.

Franciza Studio 20 iti ofera o rentabilitate dubla fata de media francizelor disponibile in acest moment in Romania si in lume. Ramane la alegerea ta daca pentru acest profit suplimentar semnificativ iti asumi rolul de a-i educa pe cei din jurul tau in privinta videochat-ului.

 

8. I: De ce sa nu fac singur un studio de videochat, o sa castig mai mult asa?

R: Poti face un studio de la zero, singur si poti invata si improviza din mers. Ai sanse sa te descurci, dupa cum ai sanse sa nu reusesti. Dar, cel mai important, vei face o multime de greseli si vei pierde multi bani pana vei gasi drumul cel bun. Iar sfaturile pe care le-ai putea primi sa te indrepte intr-o zona riscanta.

Si noi, la Studio 20 am experimentat destul de mult pana cand am ajuns la o reteta in care sa avem incredere sa o impartasim cu partenerii nostri: 15 ani! Pana la urma despre asta este franciza: sa urmezi o reteta verificata si sa ai langa tine un partener de incredere, care sa te sustina la nevoie.

 


9. 
I: Ce disponibilitate si implicare trebuie sa am

R: Fiind o afacere cu si despre oameni, este foarte importanta implicarea ta ca si manager si sfatuitor al echipei. Vei coordona o echipa intre 20 si 50 de oameni, in functie de nivelul investitional.

Asadar, cautam parteneri cu disponibilitatea de a se implica direct in managementul si operatiunile de zi cu zi ale afacerii. Practic vei avea o ipostaza dubla, atat de investitor cat si de manager al francizei.

Activitatea studioului este in 3 ture 7 zile pe saptamana, dar iti vei putea seta un program flexibil, in functie de necesitati. Trebuie sa ai totusi disponibilitatea de a rezolva eventuale probleme operationale cu promptitudine.

Managerii Studio 20 lucreaza in general 5-6 zile pe saptamana, 8-12 ore pe zi si sunt disponibili permanent prin e-mail si telefon.

 

10. I: Care sunt orasele in care este disponibila franciza?

R: Am impartit orasele, in functie de populatie si potentialul pentru franciza Studio20, in 3 nivele:

Nivel 1 – orase cu pana in 100.000 de locuitori:

Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Piatra Neamț , Târgu Jiu, Târgoviște , Focșani, Bistrița , Tulcea, Reșița, Slatina, Călărași · Alba Iulia, Giurgiu, Deva, Hunedoara, Zalău, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Vaslui, Roman.

Nivel 2 – orase intre 100.000 si 200.0000 de locuitori

Oradea, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare.

Nivel 3 – orase peste 200 mii locuitori

București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov , Galați/Braila, Ploiești.

Evident, si alte orase care nu se regasesc mai sus pot primi francize, daca impreuna gasim un potential semnificativ in zona.

 

11. I: Care este nivelul investitional?

Nivelul investitional depinde in functie de locatia aleasa si de nivelul francizei.

Nivel 1 – 70.000 – 100.000 euro

Nivel 2 – 120.000 – 150.000 euro

Nivel 3 – 180.000 – 200.000 euro

Aceste sume includ investitia initiala (amenajari, mijloace fixe), pachetul de franciza (training, marketing) si capitalul circulant necesar pentru desfasurarea activitatii, pana la trecerea pe breakeven.

 

12. I:Care sunt conditiile de acordare a francizei?

R: Durata contractului de franciza este de 5 ani, cu drept de prelungire prin acordul partilor. Franciza poate fi exclusiva pentru orasul in care iti desfasori activitatea.

Redeventa lunara cat si contributia la bugetul de marketing/HR sunt detaliate in functie de nivelul investitional.

Toate conditiile vor fi detaliate si explicate pe parcursul procesului de evaluare a candidaturii tale.

 

13. I: Ce francize ati deschis pana acum si cum pot sa verific daca au succes?

R: Gasesti informatii in presa despre francizele Studio 20 si te invitam sa iei legatura direct cu francizatii sa-i intrebi cum le merge afacerea. In prezent exista 13 sedii Studio 20 in Romania: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Timisoara si in afara Romaniei: Los Angeles, Cali si Budapesta

 

15. I: Franciza Studio 20 este disponibila numai in Romania?

R: Franciza Studio 20 este disponibila oriunde in lume, existand deja sedii deschise in Statele Unite, Columbia si Ungaria, dar sii discutii cu parteneri din Cehia, Slovacia, Serbia, Rusia, Ucraina, Brazilia, Venezuela, Spania, Italia, Grecia si Canada.